Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ευαγγελιστής Ματθαίος, 16 του μηνός Νοεμβρίου



Έτσι, λοιπόν. Πάμε στις 16 του μηνός Νοεμβρίου, γιορτάζει ο απόστολος και ευαγγελιστής Ματθαίος τον βρήκε ο Χριστός μας στην εργασία του. Στο τελώνιο του. Στο τελωνείο, θα λέγαμε, σημέρα . Ήταν τελώνης επάγγελμα που δεν ήταν και τόσο ευχάριστο και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι ήταν και αδικούντες. 

Του πε ο Ιησούς Χριστός να τον ακολουθήσει κι εκείνος τ άφησε όλα κι ακολούθησε. Τόσο πολύ τον ήλκυσε η Θεανδρική προσωπικότητα του Χριστού, που τα εγκατέλειψε όλα είπε σε όλα έχε γεια και ακολούθησε τον φιλάνθρωπο. Στη συνέχεια, τον πήρε σπίτι του, με τους μαθητάς Του, και του παρεθεσε τραπέζι. Κι ήλθαν κι αλλοι αμαρτωλοί και ύστερα έφυγε και ακολούθησε τον Κύριο, έγινε ένας από τους δώδεκα, και μετά την Πεντηκοστή έλαβε κι αυτός το Άγιο Πνεύμα, έγραψε το ευαγγέλιο του, πο ‘χει το όνομά του, το Κατά Ματθαίον, για τους συμπατριώτες του Ιουδαίους είναι πολύ ωραίο ευαγγέλιο και πολύ ευχάριστο, όπως και τ αλλά και ύστερα του έλαχε ο κλήρος και πήγε στους Μήδους και στους Πάρθους και εκήρυξε. 

Ίδρυσε Εκκλησίες και τις οργάνωσε έκαμε δε και πολλά θαύματα, κατέληξε στην Ιεράπολη της Φρυγίας. Στη Μικρά Ασία. Κι εκεί ετελειώθη δια πυρός. Τον έριξαν τον απόστολο και ευαγγελιστή Ματθαίο στη φωτιά και εκάη για τη δόξα του Χριστού και για τη σωτηρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.