Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η αναγκαιότητα και η δύναμη της κοινής Λατρείας στους χριστιανούς..του Μητροπολίτη Τριπόλεως του Λιβάνου Εφραίμ Κυριακού



Στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμήν.

Αγαπητοί, σήμερα θα ακούσουμε τα λόγια του Ευαγγελίου για τον πολλαπλασιασμό των ψωμιών και των ψαριών! Ο Ιησούς πραγματοποιεί αυτό το θαυμαστό γεγονός, ενώ το πλήθος είχε συγκεντρωθεί γύρω του. Το θαύμα έγινε στην έρημο για να μας θυμίσει πως ο Θεός και στο παρελθόν, στην Παλαιά Διαθήκη, έτρεφε τα πλήθη στην έρημο.

Το Ευαγγέλιο λέει ότι Εκείνος είχε έλεος για τους ανθρώπους επειδή ήταν πεινασμένοι και είπε στους μαθητές Του, "ταΐστε τους." Και είπαν : «Έχουμε μόνο πέντε ψωμιά και δύο ψάρια." Έτσι, ο Κύριος Ιησούς πήγε και ευλόγησε το ψωμί και τα ψάρια και τάισαν έτσι πέντε χιλιάδες άτομα! Τι σημαίνει αυτό το θαύμα, το οποίο είναι σε όλα τα ευαγγέλια, τι σημαίνει για μας;

Θα θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια γιορτών που έρχεστε και ευλογεί η εκκλησία τους πέντε άρτους και να ξέρετε ότι όταν οι άνθρωποι θέλουν να τιμήσουν τη υγιή Ζωή  τους και νεκρούς τους φέρνουν πέντε άρτους στην εκκλησία , στον ιερέα να τα ευλογήσει κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένοι στην εκκλησία για να "κοινωνήσουμε" από το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Οι πιστοί συγκεντρώνονται στην εκκλησία, προκειμένου να ευλογηθούν από τον Κύριο Ιησού και, επίσης, να μπορούν να προσεύχονται μαζί για τους ζωντανούς και τους νεκρούς τους.

Σήμερα, για παράδειγμα, κάνουμε ένα μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής μιας γυναίκας και η ενορία συγκεντρώθηκε, για να προσευχηθούμε όλοι μαζί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ενορία να συγκεντρωθεί και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την προσευχή για τους αγαπημένους μας που αναχώρησαν για τον ουρανό, έτσι ώστε και για τις καρδιές μας να είναι παρηγοριά. Ο Κύριος μας μόνο μπορεί να δώσει ανάπαυση στην καρδιά. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο το γεγονός οι χριστιανοί να πηγαίνουν στην εκκλησία την Κυριακή, προκειμένου να λάβουν μέρος με τα αδέλφια τους, στη Θεία Ευχαριστία, διότι όλοι μας είμαστε ένα και ο Κύριος Ιησούς είναι αυτός που μας ενώνει.

Το θαύμα των πέντε άρτων συνέβη διότι όλα τα άτομα είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Κύριο Ιησού και ο Κύριος όχι μόνο τους ικανοποίησε  υλικά, αλλά και τους έδωσε Ουράνιο Άρτο. Για το λόγο αυτό, το Ευαγγέλιο λέει: «Τα ευλόγησε και έκοψε και τα έδωσε στα πλήθη." Το ίδιο πράγμα συμβαίνει στη Θεία Λειτουργία όταν πηγαίνουμε, με σκοπό να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία  , ώστε ο Κύριος μας να μας ευλογήσει και όταν προσευχόμαστε στην εκκλησία, όπως είμαστε σήμερα, για την ανάπαυση της ψυχής αυτής της ενάρετης γυναίκας που άφησε μια καλή μνήμη στην οικογένειά της και ζητάμε από τον Κύριο να δώσει ανάπαυση και να ενισχύσει τις καρδιές μας , Αμήν.


μετάφραση από το http://ahdoni.blogspot.com/

http://araborthodoxy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.