Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως του Λιβάνου κ.κ Εφραίμ σχετικά με το μαρτύριο των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού

Η ομιλία αυτή δόθηκε κατά τη Εσπερινό για την εορτή των Αγίων. Κοσμά και Δαμιανού στις 30 Οκτώβρη 2010 στο Batroun. του Λιβάνου


Αυτοί οι δύο άγιοι ήταν από τη σειρά των αγίων που ήταν πραγματικοί γιατρούς και εθελοντές . Αυτή η ομάδα των αγίων θεωρείται στην Εκκλησία να είναι μία από τις υψηλότερες τάξεις των Αγίων Μαρτύρων, διότι αυτοί οι άγιοι μαρτύρησαν για το Χριστός και όχι μόνο με την πίστη τους, αλλά και στο επάγγελμά τους. Δηλαδή, ήταν οι γιατροί για το σώμα και το πνεύμα που θεράπευαν ασθένειες του σώματος και της ψυχής, τα οποία ήταν πολλά εκείνη την εποχή, και δεν είχαν χρήματα οι άνθρωποι να πληρώσουν . Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία τους θεωρεί από τους μεγαλύτερους Αγίους Μάρτυρες.

Θα σας θυμίσω ότι ο μάρτυρας είναι το υψηλότερο επίπεδο για ένα Χριστιανό που μπορεί να επιτύχει με τη βοήθεια του Θεού.

Υπάρχουν δύο είδη μαρτυρίου: του μαρτυρίου του αίματος και του πνεύματος το μαρτύριο . Το μαρτύριο του αίματος είναι όταν ένα άτομο πάσχει και μαρτυρεί , δηλαδή όταν έχει σκοτωθεί εξαιτίας της πίστης του. Αλλά του πνεύματος το μαρτύριο είναι για ένα άτομο που αφιερώνεται από μόνος του στο Θεό, που είναι να ζεις σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου, κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας της ζωής του.

Γιατί οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός υποφέρουν μαρτύριο; Στους πρώτους αιώνες, όταν υπήρχε δίωξη των Χριστιανών , που μαρτύρησαν εξαιτίας της πίστης τους στον Χριστό και λόγω της άρνησής τους στην ειδωλολατρία.

Σε αυτήν την περίοδο που ζούμε, δεν υπάρχουν είδωλα από πέτρα. Υπάρχουν είδωλα στο μυαλό, στην ψυχή. Τι είναι τα είδωλα σήμερα; Η δύναμη η ανθρώπινη , το φύλο, τη λατρεία του σώματος αντί για τη λατρεία του Θεού, τη λατρεία του χρήματος. Το Ευαγγέλιο για το αύριο, λέει, «εσείς δεν μπορείτε να λατρεύετε το Θεός και το χρήμα". Η μεγαλύτερη σήμερα ζημία προέρχονται από την αγάπη για το χρήμα και την εξουσία. Αυτά είναι τα είδωλα σήμερα. Εκείνος που διατηρεί την πίστη του και απορρίπτει αυτά τα είδωλα θα κληθεί σήμερα μάρτυρας και ο Κύριος Ιησούς θα τον δοξάσει και να τον φέρει στις πρώτες θέσεις των αγίων.

Αυτή είναι η μεγάλη σημασία των δύο αυτών Αγίων Μαρτύρων . Αν θέλει ο Θεός, είθε να μπορούμε να μιμηθούμε και να μοιάσουμε με Αυτούς και έτσι να είμαστε πιστοί στο Θεό. Αν είμαστε Χριστιανοί, πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο Χριστό μέχρι τέλους, έτσι ώστε Αυτός θα μας κάνει άγιους και να ευλογήσει εμάς και ότι θα παραμείνει εδώ ως μάρτυρες σε αυτή τη χώρα και αυτόν τον κόσμο. Όταν ένα πρόσωπο που είναι πιστός στην πίστη, ο Κύριος τον ευλογεί και θα ευλογεί την οικογένειά του και θα ευλογεί όλο το περιβάλλον στο οποίο ζει.
Αμήν



ελευθερη μεταφραση,,,,AHDONI

http://araborthodoxy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.