Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

o Στάλιν και η οσία Ματρώνα


Στην σύγχρονη Ρωσία, βλέπουμε εικόνες οι οποίες θα ήταν αδιανόητες έως πριν από μερικά χρόνια, όπως λχ τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό τού κράτους να εκθειάζουν την θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας , να παρίστανται σε όλες τις μεγάλες γιορτές της και να συνομιλούν επί ίσοις όροις με τους προκαθημένους της.

Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένας κορυφαίος πράκτορας της ΚGB,του κατ΄εξοχήν μηχανισμού δίωξης της Εκκλησίας, όπως είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα σταυροκοπιέται περήφανα μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας!!!

Σε αυτό το κλίμα, ένας ιερέας της Αγίας Πετρουπόλεως ο π. Ευστάθιος Ζάκωφ ανάρτησε στον ναό όπου είναι εφημέριος την εικόνα της οσίας Ματρώνας τής τυφλής να συνομιλεί με τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς, γνωστότερο ως Στάλιν.

Λέγεται ότι ο Στάλιν επισκεπτόταν την χαρισματική γερόντισσα τον καιρό του μεγάλου πολέμου και την συμβουλευόταν ...

Βεβαίως δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς ότι ο Στάλιν δίωξε σκληρότερα από κάθε άλλον, τους χριστιανούς (και όχι μόνο) της πρώην ΕΣΣΔ .

Η ίδια η οσία Ματρώνα υπήρξε θύμα αυτών των διωγμών.Όπως επίσης δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς ότι υπό την ηγεσία του Στάλιν και με την επίσημη σύμπραξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ηττήθηκε ο χιτλερικός Άξονας


Ίσως να σκέφτεται κάπως έτσι και ο π. Ευστάθιος, όταν λέει ότι «ο Στάλιν είναι ένας από τους πατέρες αυτής της χώρας, άσχετα από το πόσο κακός ήταν».

Αν σκεφτεί κανείς ότι επί Στάλιν η Ρωσία έγινε υπερδύναμη -και πιθανότατα ισχυρότερη των ΗΠΑ- μπορεί να αντιληφθεί την έλξη που συνεχίζει να ασκεί η προσωπικότητα του σε ορισμένους αλλά και τις φιλοδοξίες ενός σημαντικού τμήματος της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας για επιστροφή στην αίγλη και ισχύ τού, όχι πολύ μακρινού, παρελθόντος.

http://misha.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.