Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Η προσευχή του Αγίου Ανδρέα δια Χριστόν Σαλόν



για τους άστεγους


Πάτερ, Υιέ και άγιο Πνεύμα, ομόθρονη Τριάς, ομοούσιε και αχώριστε. Σε παρακαλούμε εμείς οι φτωχοί, οι ξένοι, οι γυμνοί και ταλαίπωροι, που για την αγάπη Σου δεν έχουμε σ’αυτή τη ζωή «που την κεφαλήν κλίναι» κάμπτουμε τα γόνατα της ψυχής και του σώματος, της καρδιάς και του πνεύματος, και δεόμεθα και σε παρακαλούμε και σε ικετεύουμε ύψιστε Θεέ, το μέγα όνομα Σαβαώθ. «Κλίνον το ούς σου» αγαθέ και άγιε Δέσποτα, πλαστουργέ, ποιητά, παντοκράτορ, και δέξου με ευμένεια την ικετέρια προσευχή και ταπεινή δέησή μας και καταξίωσέ μας ν’ αγιασθούμε με τη δύναμή Σου και τ’ονομά Σου οικτίρμον, ελεήμον, μακρόθυμε και πολυέλεε Κύριε. Δείξε συμπάθεια στα παραπτώματά που κάναμε είτε με λόγο είτε με έργο είτε με τη διάνοια. Σε παρακαλούμε εύσπλαγχνε, μη μας καταισχύνεις και μη μας απορρίψεις απο το προσωπό Σου εσύ, που απ’την υπερβολική Σου αγάπη κάμπτεσαι στις προσευχές όσων σε αγαπούν.



http://www.gerontas.com

6 σχόλια:

  1. Η ακόλουθη ευχή είναι "Επί θεμελίου οίκου" από το Προσευχητάριον του Ορθοδόξου Χριστιανού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με μια μικρή αλλαγή ως προς τον τίτλο από μέρους μου όπως, "Επί θεμελίωση της σελίδας σου" την αντιγράφω:
    "Ο Θεός ο παντοκράτωρ, ο ποιήσας τον ουρανόν εν συνέσει, και θεμελιώσας την γήν επί την ασφάλειαν αυτής, ο κτίστης και δημιουργός των απάντων,έπιδε επί τον δούλον σου (τόνδε) τον ελόμενον εν τω κράτει της ισχύος σου, εγείραι οίκον εις κατοικίαν και τω κτίσματι αυτόν ανεγείραι, έδρασον αυτόν επί την στερεάν πέτραν, ήν κατά την σήν θείαν εν Ευαγγελίοις φωνήν, ουκ άνεμος, ουχ ύδωρ, ουχ έτερόν τι καταβλάψαι ισχύσει, ευδόκησον αυτόν εις τέλος αχθήναι, και τους εν αυτώ μέλλοντας κατοικείν εκ πάσης επιβουλής του αντικειμένου ελευθέρωσον. Ότι σόν το κράτος, και σου έστιν η βασιλεία, και η δύναμις, και η δόξα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δε κατάλαβα τι θέλει να πει ο Mhtsos με το "θεοσχωρέσει!!!"; ας είναι ευλογημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...είναι μια έκφραση αγιορίτικης ευχαριστίας!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγχωρείς Mhtso που βιαστικά σε παρεξήγησα...
    ...το πήρα ως ειρωνεία!
    ΜΕΛΆΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας σκεπτόμαστε και ας προσευχόμαστε και γι' αυτούς που δεν έχουν «που την κεφαλήν κλίναι»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.